comm_1_logotoppbild.jpg

 
comm_1_search_icon
   

Visby GK

Dagens golfcitat:

Flaggan är placerad väldigt nära hålet.
Göran Zachrisson

Visby GK

2010 rankades Visby Golfklubb som den sjätte bästa golfanläggningen i Sverige av tidningen Golf Digest.  Den av Pierre Fulke och Adam Mednick ritade seasidebanan på vackra Kronholmen anses också vara den mest estetiska i landet och det kan vi intyga - att den tillhör säkerligen en av Sveriges absolut vackraste golfbanor.

Det säger vi - utan att ha spelat på särskilt många av dem - men vi har bl.a. spelat på både Björklidens fjällbana och Idre Fjällens golfbana - som 2005 utsågs till Sveriges vackraste - så vi har ändå lite att jämföra med. Dels tycker jag personligen att det lilla fyrhuset på denna bild är mycket charmigt och så närheten till havet. Det finns både en 18 och en 9 hålsbana som båda kännetecknas av närheten till havet, vinden (det är ofta ganska blåsigt...) och de därmed vindpinade tallarna.

Visby 18-håls banan ligger på fina plats 9 (av totalt 365 banor) i kategorin "atmosfär" i rankingen som baseras på röster på golfportalen Caddee.se.
I kategorin Design/spelgläde plats 87 men lite bättrepå Kvalitet/finish  med 67.

I kategorin Totalpoäng  så hamnar 18-hålsbanan på en mycket fin 9:e plats.

Visby 9-håls banan ligger på ca plats 90. I kategorin Design/spelgläde plats 206 men lite sämrepå Kvalitet/finish med 264.

I kategorin Totalpoäng  så hamnar  9-hålsbanan på plats 215.
Notera: Ovanstående placeringar gällde i sept 2013 och kommer givetvis att variera med tiden.Jag och mina söner (20 resp. 16) spelade här sommaren 2010 i samband med att vi gjorde en resa till Gotland och hyrde ett hus i Tofta.

Banguide Visby GK

 

© Copyright. Alla rättigheter reserverade. | Hemsida med Sitoo