comm_1_logotoppbild.jpg

 
comm_1_search_icon
   

Dagens golfcitat:

Du har bara ett problem. Du står alldeles för nära bollen efter att du slagit den
Sam Snead

Sunne GK

I samband med att vi firade hustruns födelsedag spenderade vi några dagar på härliga Selma Spa i Sunne. Då låg det ju nära till hans att spela en runda på vackra Sunne golfbana. En trevlig och vackert belägen skogs & parkbana ned mot sjön Fryken- faktum är - att man ser sjön från alla hålen.

Sunnes golfbana är känd för sin fina kondition, bra greener. "Banan är inte känd för att vara enkel och lätt, men den ger många spelalternativ." Så skriver de själva på sin hemsida - men vi upplevde den inte som särskilt svår. Vi kunde också få spela de första 9 hålen - göra en paus för lunch - och sedan få fortsätta de resterande 9 - om vi stämde av med receptionen hur läget såg ut - det uppskattades.

De har speciella golfpaket i samarbete med de närliggande hotellen som bl.a. Quality Hotel Selma Lagerlöf, Selma Spa på andra sidan vägen (där vi bodde), Broby Gästgivaregård, Länsmansgården, Hotel Frykenstrand och några till.

Vi gjorde även en liten utflykt och åkte upp längs den krokiga och branta vägen upp till Tossebergsklätten - med en vidunderlig utsikt. Vägen dit upp är Sveriges brantaste asfalterade väg (backe) 2,2 km lång upp till en höjd av 343 m. Där brukar både Norges och Sveriges skidlandslag träna - på rullskidor. De STAKAR sig med handkraft upp för backen, dricker lite - tar sig ner igen för att på nytt staka sig upp för denna branta krokiga backe, Nortug lär göra det 11ggr, Kalla och de andra nöjer sig med 6ggr...

Ett besök dit upp rekommenderas starkt och där finns en litet trevligt matställe Klätten med härliga räkmackor bl.a.

Sunne GKs egen webbsajt

Banguide Sunne GK

 

© Copyright. Alla rättigheter reserverade. | Hemsida med Sitoo