comm_1_logotoppbild.jpg

 
comm_1_search_icon
   

IMG_0671.JPG

IMG_0663.JPG

Dagens golfcitat:

Jag vet att man får böter om man kastar en klubba, men vad jag vill veta är hur stora böterna är om man kastar sin caddie.
Tommy Bolt

Golf courses in Austria, Österrike

Vi bodde på det mycket trevliga familjehotellet Klammers Kärnten i Bad Hofgastein.

I hotellkostnaden ingick ett Golf Alpin Card som gav oss 5 fria greenfees på de banor som var anslutna. "Hemmabanan" var i Bad Gastein men vi spelade även några ggr på den ena av de 2 mycket fina 18 hålsbanorna i Zell am See samt på den kuperade banan i Goldegg.

Här kan du se fler bilder från vårt golfspel i Österrike 2012: Flickr Austria 2012

Vår "hemmabana" i Bad Gastein är en av de äldsta och mest traditionsrika golfklubbarna i Österrike - den grundades 1960. Här spelar man inte bara golf utan man lever den – och det med alla sinnen. Den ligger mitt i nationalparken Hohen Tauern, som är Europas största nationalpark, och erbjuder en enastående naturupplevelse. Som kuriosa kan nämnas att i slutet av april så börjar man säsongen med den legendariska
”Ski-Golf Competiton”, vilken är en kombination av storslalomtävling och golfturnering. Banan är spelbar från april till oktober.


Bad Gastein GCs egen hemsida

Den dagen vi spelade på Goldegg var det 30grader så vi rekommenderades att hyra en buggy pga av höjdskillnaderna på banan - och det var nog ett klokt beslut.

Goldegg var en kuperad trevlig bana att spela på - inte lika exklusiv och välskött som Zell am See men en upplevelse i sig själv.

Golfbanan hela 850 meter över havet tjusigt placerad på en platå och layouten och kvaliteten är häpnadsväckande. Bankaraktären är skog, park, 18 hål med par 71, banarkitekt är  Thomas Himmel.  Den går i vattnets tecken, det finns en termalvattenbrunn  och fem stycken dricksvattenbrunnar längs med banan.

Goldeggs egen hemsida

Zell am See-Kapruns golfklubb får alla golfentusiasters hjärta att banka – två 18-hålsbanor i toppklass, som båda rymmer den perfekta kombinationen av vackra landskap och en rik palett av moderna faciliteter.

Båda banorna kommer att fängsla besökaren med sin one-of-a-kind pittoreska landskap allt enligt deras egen hemsida fritt översatt.... Vi kan intyga det även om vi valde att spela båda gångerna på samma bana dvs. bara en av dem. Men det var otroligt vackert och stimulerande att spela i sådan vacker naturomgivning. Vi spelade på den som heter Kitzsteinhorn uppkallad efter en av alptopparna. Man har en fantastisk utsikt över bl.a. Kitzsteinhornglaciären.
Den andra heter Schmittenhöhe. Par är 73 på Kitzsteinhorn och banan är 6146m. Vi fascinerades också av hur modernt, högteknologiskt och fräscht det var på t.ex. toaletterna och omklädningsrummen -mycket hög standard.

GC Zell am See egen hemsida

Översta bilden till vänster är från Zell am See.

© Copyright. Alla rättigheter reserverade. | Hemsida med Sitoo