comm_1_logotoppbild.jpg

 
comm_1_search_icon
   

Dagens golfcitat:

Det är uppför hela vägen... sen planar den ut.
Göran Zachrisson

Idrefjällens GK

Golfjournalisterna utsåg Idrefjällens golfbana till Årets golfklubb 2008

och Svensk Golf utsåg 2005 den till Sveriges vackraste golfbana. Golf Digest utsåg den till Dalarnas bästa golfbana 2009.

Variationsrik bana med magnifik utsikt och kuperad terräng

Idrefjällens GK

Nu när vi varit där och spelat 4 rundor så kan vi lätt hålla med - den ÄR spektakulär och vacker även om vi tycker Björklidenbanan har ännu mer vacker och spektakulär omgivning. Båda har magnifika vyer över fjällvärlden och för tex turister från platta Holland eller Tyskland måste det vara en upplevelse att minnas - i synnerhet om de får se renar bl.a. den vita renen och kanske en älg....

Enligt golfportalen Caddee.se där man kan betygsätta olika kategorier för svenska golfbanor  så ser det ut så här i sept 2013:

Idrefjällen ligger på ca plats 63 (av totalt 365 banor) i kategorin "atmosfär" i rankingen som baseras på röster på golfportalen Caddee.se.
I kategorin Design/spelgläde plats 44 men sämre på Kvalitet/finish  med 286.

I kategorin Totalpoäng  så hamnar den på 192 plats.

Notera: Ovanstående placeringar gällde i sept 2013 och kommer givetvis att variera med tiden.

Vi spelade här sommaren 2011 i samband med att vi hyrde en jättemysig stuga med äkta timmerväggar. Det var en privat stuga som administrerades via Idre Fjällens fjällby.

Vi passade också på att besöka Sveriges högsta vattenfall i Njupeskär samt smaskade i oss våfflor med hjortronssylt på Grövelsjöns Fjällstation. Vi kan också tipsa om en märklig upplevelse vid den beryktade Trollstigen vid Nipefjäll.

Banguide Idrefjällens GK

 

© Copyright. Alla rättigheter reserverade. | Hemsida med Sitoo